zaterdag 14 april 2012

Een aparte vrouwenclub

Een paar jaar geleden ontmoette ik mijn vriendin, Marie-Jose, volkomen onverwacht in Apeldoorn, nadat we elkaar voor geruime tijd uit het oog verloren waren. Het klikte als vanouds. Marie-Jose nodigde me uit om met haar en haar vriendinnen mee te gaan naar een high tea in Den Bosch. Dit was de start van een hele aparte 'vrouwenclub'. 

Een paar keer jaar organiseert een van ons een activiteit. En iedere keer weer opnieuw laat een aantal het af weten en wordt hun plaats opgevuld door andere vrouwen, die  een van ons, geheel spontaan, mee neemt naar de activiteit.Op deze manier heb ik met verschillende vrouwen kennis gemaakt.

Zo ook, vandaag. Diana had voor vandaag een high tea georganiseerd in Spijkenisse. Ook deze keer lieten twee vrouwen het afweten... en bracht Diana geheel spontaan drie nieuwe vrouwen mee, alsof het afgesproken werk was.Het is altijd weer spannend om nieuwe mensen te ontmoeten. En wonder boven wonder blijkt het altijd te klikken. Net alsof we elkaar al jaren kennen.

We zijn allemaal verschillend.. en dat maakt het leuk. Net als de kleuren van de regenboog... We zijn allemaal verschillend, maar op een of andere manier passen we bij elkaar.

Het was genieten vandaag. Niet alleen van al het lekkers dat we voorgeschoteld kregen, maar ook om de verhalen van elkaar te horen. Uiteindelijk kon ik de conclusie trekken, dat ondanks we verschillen in leeftijd, in achtergrond, in opleiding.... dat we eigenlijk helemaal niet zoveel van elkaar verschillen. 

Ik ben benieuwd wat we de volgende keer weer gaan doen en wie we dan weer zullen ontmoeten.

2 opmerkingen:

sonah zei

jaaaaaaaaa! zo herkenbaar ! maar volgens mij kun jij nooit een vreemde zijn, zo puur :))

AnnElise zei

Dat is nog eens een compliment. Dank je, Sonah.