zaterdag 21 april 2012

Den vaderland ontrouw...

Over een weekje is het Koninginnedag. Nederland wordt de vraag voorgelegd of deze dag op Juliana's geboortedag gevierd moet blijven worden, of hebben we toch liever een Oranje-dag of, er is een nieuwe optie bijgekomen, en dat is, dat we Koningdag gaan vieren op de verjaardag van Willem-Alexander.

Zo af en toe volg ik de wandelgangen van ons koningshuis, maar over het algemeen ben ik niet zo koningsgezind. Ik heb me ook wel eens afgevraagd of niet liever een president/presidente aan ons hoofd zou willen hebben, maar uiteindelijk is het allemaal een pot nat en kost het de burger, hoe je het ook wendt of keert, toch belastingcenten.

Uiteraard ben ik, net als iedere andere Nederlander, wel blij met mijn vrije dag. Al weken van te voren verzinnen we hoe we deze dag het beste kunnen spenderen. Ik hou van rommelmarkten en vind het leuk om andere steden te bezoeken. Waar ik niet van houd, zijn de koppen waarover je moet lopen. Overal waar het gezellig is, daar is het druk. Logisch, want heel Nederland trekt erop uit.

Vandaag, out of the blue, vertelde John dat hij plannen had om ook vrijdag, vooraf aan Koninginnedag, vrij te nemen. Heerlijk, een super lang weekend, zo had hij bedacht. En van het een kwam het ander, want als hij toch zo lang vrij zou zijn, dan kunnen we dit weekend ook wel op pad. Na lang puzzelen en zoeken op internet (blijkbaar zijn we niet de enigen) herinnerde ik me een vakantiehuisje in Duitsland, dat wij enkele jaren geleden gehuurd hadden van een particulier. Ik aarzelde geen seconde, belde mijn vriendin of ze zin had om mee te gaan, of mijn dochter op mijn huis en de poezen kan passen en daarna belde ik Frau L. om met haar te overleggen. Alles bij elkaar kostte het me 10 minuten om dit voor elkaar te krijgen.

Alleen het vooruitzicht dat we over een weekje in Duitsland onze Koninginnedag vieren, maakt me happy. Al bedacht ik me wel dat ik 'den Vaderland' ontrouw ben... maar ach aangezien we 'van Duitschen bloed' zijn, zal het mij zeker niet aangerekend worden.

Geen opmerkingen: