vrijdag 6 juli 2012

Fly-lady


Vandaag heb ik de moeite genomen om mijn huishouding weer wat meer te structureren. Er is altijd wel een mate van structuur, maar nu ik nog steeds geen uitzicht heb op een baan, nam ik de tijd om mijn 'routines' en 'zones' nog eens onder de loep te nemen. 

Ik ken op dit moment geen strak regime van een 40-urige werkweek meer en dus paste ik mijn doelen en planning volledig aan. Dit heb ik gedaan met de handvatten die Flylady mij vele jaren geleden heeft aangereikt.

Haar organisatie van het huishouden maakt dat je wat meer relaxed om kunt gaan met AL die dingen die je nog moet doen. Immers je huishouding is nooit klaar!

Flylady liet mij kennis maken met mijn eeuwige drang tot perfectie. Ik heb inmiddels geleerd om dit los te laten en tot het besef te komen dat niet alles in een dag af hoeft. Als je een half uur volledig geconcentreerd bezig kunt zijn met een aspect, dan blijkt dat meer effect te hebben dan het zogenaamde multi-tasking van bijvoorbeeld een uur.

Vanochtend heb ik in mijn map, op eigen wijze, veranderingen aangebracht en weer op orde gebracht, met ruimte voor studie, sollicitaties, schrijven en leuke dingen die op mijn pad komen. Ik heb er helemaal weer zin in.

Verwijzing: www.flylady.net

P.s. Voor hen die mij kennen; Neen, ik heb geen aandelen!

Geen opmerkingen: