vrijdag 18 januari 2013

2013... een jaar van verrassingen?


De tijd tussen Kerst en Nieuwjaar heb ik als warm, maar ook als druk, druk, druk ervaren. Ik had even tijd nodig om alles weer op de rit te krijgen. Dat lukte ook niet echt in de eerste week van het nieuwe jaar, aangezien hubbie rond hobbelde in huis. En die ruimte wilde ik hem wel geven... en hij mij.

Normaliter kijk ik in de eerste week van het nieuwe jaar graag even terug op het oude jaar en evalueer mijn doelen en de gebeurtenissen die plaats vonden.  Ik ben er nog niet aan toe gekomen. Ik besef alleen heel goed dat er veel veranderd is in een jaar tijd. Ik heb het gevoeld dat mijn leven een ommezwaai gemaakt heeft.

Mijn vriendin haalde op haar blog aan dat ze in de overgang is en dat ze op dit moment ook haar dagelijks leven als een overgang ervaart. Ik heb het vaker gezien bij vrouwen in onze leeftijd.... vrouwen van 50+... ze veranderen. Ze worden zelfverzekerder, lijkt het.. de levenservaring die ze inmiddels hebben maakt dat ze situaties beter in de hand lijken te hebben. Anderen zijn niet meer in staat ze van hun stokje te stoten.

Ik heb het gevoel dat ik in ditzelfde proces zit. Ik trek me minder aan wat anderen zeggen en vinden. En met een glimlach om mijn mond bekijk ik bepaalde situaties en laat een en ander op me af komen, in plaats van in de stress te schieten. 

Afgelopen jaar is er veel veranderd in mijn leven. Ik zit nog midden in het proces van veranderingen. Het fijne is dat alles zo goed voelt. Alles staat zo dicht bij mijzelf. Ik kan weer genieten van de dingen die ik doe. Ik sta weer open en ben weer in staat om mensen binnen te laten.

Vandaag belde een oud-collega. We hebben elkaar zo'n drie jaar niet meer gesproken. Het voelde zo goed om weer even bij te praten. Bij onze eerste ontmoeting klikte er iets en konden we uren met elkaar praten over alles wat ons bezig hield. Tijdens ons telefoongesprek bleek dat er niets veranderd was. Weer was er die klik...  Het was echt genieten! En het gevoel van een mensen-mens te zijn stak de kop weer op. Iets wat ik lange tijd niet meer gekend heb. 

Ik had bedacht dat 2013 opnieuw verrassende dingen in petto zou hebben voor ons, voor mij. En zo ging het ook...Het jaar was nog niet begonnen of de eerste verrassing werd in mijn schoot gegooid. Hoewel op vrijwillige basis, ben ik geroepen als content manager voor Public Affairs van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen voor het gebied Nederland. Even kwam mijn onzekerheid om de hoek kijken, maar ik besefte ook dat ik alleen dat hoef te geven wat ik weet en wat ik kan. En alles wat ik niet kan, dat kan ik leren... En er zijn zoveel mensen die mij daarbij willen helpen. Het vooruitzicht dat ik weer veel nieuwe dingen zal leren vind ik opwindend!

Ik heb een paar maanden niet geschreven, maar ben van plan het wel weer op te pakken. Niet alleen geniet ik van schrijven, maar het is leuk om al die blogverhalen terug te kunnen lezen.

So, people... I'm back in town.


2 opmerkingen:

Tanja (Homemade) zei

Hallo Annelies, via via op je blog gekomen en me aangemeld als volger.

Je stukje spreekt mij als 50plusser heel erg aan, zo herkenbaar en ik vind het zo lekker zoals dat voelt.

Ik ga even verder lezen bij je en ik zeg tot gauw

Lieve groet
Tanja

p.s. weet je dat je woordverificatie aanstaat? Weet je dat dat heel vervelend voor bloggers zoals ik die niet goed kunnen lezen,
dat kun je uitzetten, ik heb een blog met tips en trucs waar dit soort dingen staan. Ga naar mijn blog Homemade en dan zie je rechts de stoel staan, als je daarop klikt kom je bij tips en trucs. Zoek rechts woordverficatie uitzetten.

Annelies van Dalen zei

Hallo Tanja,
Bedankt voor je reactie. Ik zal zeker ook jouw blog bekijken. En bedankt voor de tip. Ik heb de woordverificatie uit gezet.

Annelies