maandag 2 september 2013

Een slimme meid....


Wat moet je doen als je al meer dan een jaar geen werk hebt en je lijdzaam moet toezien hoe je spaarrekening langzaam maar zeker van heuvel in kuil veranderd?

Ze zeggen dat kleine beetjes helpen (alzo zei de mug en pieste in de zee) en ben deze zomer begonnen met zelf wat groenten en fruit te verbouwen op plaatsen in de tuin waar eerder bloemen en bloeiende planten stonden. Het is leuk om te zien, leuk om te doen.

Waar mij op dit moment vooral bezig houdt is hoe ik zo eenvoudig zelfgemaakte verzorgingsproducten en/of schoonmaakmiddelen kan maken. Alles zonder chemicaliën. En het werkt nog ook.

Van allesreiniger, WC-reiniger, ramenreiniger tot wasmiddel, schuurmiddel, zeep, tandpasta, shampoo en niet te vergeten zelf lipbalsem maken (voor nog geen 20 cent - Labello kost al gauw 2 tot 3 euro), mineral gezichtspoeder, bodyscrub, bodylotion, lipstick en nog veel en veel meer.

Niet alleen maak ik het voor mezelf; over een paar maanden is het Kerst en maak ik de leukste kadootjes, waar iedere vrouw (en kind - vanwege de natuurlijke producten) blij mee is. Mijn portemonnaie blijft praktisch gesloten, want alle ingrediënten heb ik in huis.

Vandaag heb ik een kadootje voor mezelf gemaakt. Iedere avond, voordat ik naar bed ga, neem ik een lekkere lauwe douche. Niets is zo lekker om hals en decolleté te bestuiven met een lekker geurende poeder.

Men neme:
- een mooi potje... elk potje voldoet; (zie foto hierboven)- een poederpufje (50 cent bij Wibra)- een papieren cupcakevormpje;

- 1/2 cup arrowrootpoeder (of maizena)
- 1/8 cup bakingsoda (zuiveringszout)
- 1 eetlepel cacaopoeder
- een snufje kaneel
- 10 druppels vanille (etherische olie)
Roer de ingrediënten dusdanig door elkaar, zodat er geen klompjes meer zichtbaar zijn.

Schep mengsel in cupcakevorm en plaats deze voorzichtig in het potje.En zie hier: 


1 opmerking:

baasbraal zei

Leuke cadeautjes voor iedereen zijn nooit weg en een persoonlijk cadeau is veel leuker dan iets wat gekocht is. Zo denk ik er tenminste over....